لیست مطالب
Toggleنحوه چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی، یکی از عواملی است که نقش مهمی در دستیابی به نتیجه ایده آل دارد. چسب زدن یکی از اقدامات مهم بعد از عمل است که عدم رعایت اصول صحیح چسب زدن می تواند منجر به مشکلاتی همچون جابجایی بافت ها و ایجاد ناهمواری پوستی شود. تمام کسانی که عمل بینی انجام داده اند، می دانند که نحوه زدن چسب بینی به صورت صحیح و اصولی یکی از اقدامات جدا نشدنی از مراقبت های بعد از عمل است. در ادامه جواب ابهامات شما را خواهیم داد و می توانید بهترین نحوه چسب زدن بینی را یاد بگیرید.
چسب زدن بینی چقدر مهم است؟ چسب زدن بعد از عمل بینی چه تاثیری دارد؟ چسب زدن بینی بعد از عمل جراحی، به حفظ شکل جدید بینی کمک کرده و مانع از جابجایی بافت ها می شود. همچنین با فشاری که به بینی وارد می کند، جریان خون را تنظیم کرده و از تجمع مایع در بافت ها جلوگیری و در نتیجه به کاهش تورم کمک می کند. چسب زدن بینی به پوست کمک کرده تا به صورت یکنواخت روی ساختار بینی قرار بگیرد. در ادامه با نحوه ی چسب زدن بینی و اصول آن آشنا می شویم.
نحوه چسب زدن بینی
بعد از عمل بینی، پزشک طریقه چسب زدن بینی را به طور کامل و اصولی به شما توضیح می دهد. اما اگر متوجه نشدید یا مشکلی در نحوه چسب زدن بینی دارید، این آموزش را تا انتها دنبال کنید.
- تمیز کردن کامل پوست بینی و صورت: صورت خود را کامل با آب و صابون یا شوینده مناسب بشویید هنگام شستن حواستان باشد که فشاری به بینی وارد نکنید. اجازه دهید که پوستتان کامل خشک شود و سپس با یک پنبه و محلول ضدعفونی کننده ملایم یا پد الکلی پوست خود را ضدعفونی کنید.
- انتخاب چسب مناسب و برش چسب به قطعات مناسب: در مورد انتخاب چسب مناسب حتما با پزشک خود مشورت کنید. پس از انتخاب چسب مناسب، چسب را به اندازه های مناسب برش بزنید که در ادامه به صورت تصویری به شما آموزش نحوه چسب زدن بینی را نشان خواهیم داد.
- قرار دادن چسب روی بینی: نحوه چسب زدن بینی و قرار دادن چسب در جای مناسب، بسیار حائز اهمیت است. برای این کار ایتدا سه برش چسب 3 الی 4 سانت را به صورت عرضی روی پل بینی به آرام بچسبانید. سپس یک برش 10 الی 12 سانتی را به صورت U شکل روی طول بینی بچسبانید به طوری که وسط هلالی چسب دقیق زیر بینی تان قرار بگیرد. لبه های چشب باید تا نزدیکی چشمانتان باشد. در نهایت سه قطعه 3 ال 4 سانتی دیگر برای قرار گرفتن روی عرض بینی نیاز است. از پوشاندن سوراخ های بینی بپرهیزید.
- فشردن و تثبیت چسب: چسب ها را به آرامی با فشار بسیار کم در جای خود فیکس کنید و اطمینان حاصل کنید که چسب به خوبی روی پوست چسبیده است. از فشار آوردن بیش از حد هنگام در این ناحیه بپرهیزید.
اشتباه زدن چسب بینی
استفاده نادرست از چسب بینی فشار نامناسبی به بینی وارد می کند که سبب تغییر فرم و شکل بینی می شود. همچنین می تواند ناهمواری یا چین و چروک روی پوست بینی ایجاد کند و باعث عدم تقارن فرم بینی و نتیجه نهایی نامطلوب شود. این استفاده نادرست شامل چروکیده بودن یا صاف نبودن چسب روی بینی و یا موقعیت نامناسب چسب می باشد. اگر چسب به درستی روی بینی قرار نگیرد، نمی تواند ساختار جدید بینی را حفظ کند. همچنین استفاده از چسب بینی در مواقعی که پوست تحریک شده و دچار التهاب است، می تواند التهاب را بدتر کند.
بنابراین برای جلوگیری از این مشکلات، حتما با پزشک خود مشورت کرده و آموزش زدن چسب بینی را مطالعه کنید و یاد بگیرید.
عوارض زیاد چسب زدن بینی
مدت زمان چسب زدن بینی بعد از عمل نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.
در روزهای اول بعد از عمل معمولا پانسمان یا گچ روی بینی قرار دارد که توسط جراح قرار گرفته و باعث نگه داشتن ساختار جدید بینی می شود که بین 5 تا 7 روز این گچ روی بینی قرار دارد. در هفته های دم تا ششم از چسب بینی باید به طور مداوم استفاده شود که هر 24 الی 48ساعت یکبار تعویض می گردد. این کار تا حدود 6 هفته تکرار می شود. پس از شش هفته، ورم اولیه کم شده و جراح معمولا توصیه می کند که یه صورت جزئی و یا فقط در شب ها از چسب استفاده کنید و در طول روز چسب را از روی بینی بردارید.
استفاده بیش از حد از چسب بینی منجر به عوارضی همچون موارد زیر می شود:
- استفاده طولانی مدت یا مداوم از چسب، گاها باعث تحریک پوست و ایجاد واکنش های آلرژیک مثل قرمزی و التهاب پوست، خارش، ایجاد جوش و پوسته پوسته شدن پوست می شود.
- چسب بینی منافذ پوست را مسدود می کند و جریان هوا و رطوبت طبیعی پوست را بهم می ریزد که سبب عرق کردن زیر چسب و تجمع آلودگی و چربی و ایجاد التهابات پوستی می شود.
- استفاده طولاتی مدت از چسب بینی باعث ایجاد زخم و پوست اندازی یا پارگی پوست و در برخی موارد تغییر رنگ پوست در ناحیه بینی می شود.
- چسب بینی با فشاری که به بینی می آورد، جریان خون با بافت ها را محدود کرده و روند بهبودی را کند می کند. بنابراین استاده سولانی مدت از آن سبب افزایش تورم و تاخیر در ترمیم بافت های بینی می شود.
- استفاده طولانی مدت از چسب بینی گاها سبب شده تا بیمار دچار وسواس شدید و وابستگی به چسب بینی شود و احساس می کند که بدون چسب، بینی فرم خود را حفظ نمی کند و شکلی نامناسب دارد. که همین امر موجب ادامه استغاده بیش از حد از چسب می شود.
مدت زمان چسب زدن بینی بعد از عمل
چسب زدن بینی تا چه مدت تاثیر دارد؟ مدت زمان چسب زدن بینی بعد از عمل نکته بسیار مهمی است که توجه به آن در رسیدن به نتیجه مطلوب الزامیست. این مدت زمان به نوع عمل، نوع بینی و وضعیت پوست بینی و دستورات پزشک بستگی دارد.
در 2 هفته اول چسب ها نقش بسیار مهمی در تثبیت بافت های بینی دارند و مانع تغییر شکل بینی می شوند که هر چند روز یکبار نیاز است که تعویض شوند. پس از 2 هفته اول، بین 1 تا 3 ماه طبق توصیه پزشک بیمار باید از چسب بینی به طور مداوم استفاده کند که این کار برای کاهش تورم و حفظ فرم بینی است. در برخی موارد اگر بینی مستعد تغییر شکل باشد، پزشک چسب زدن بینی در شب را تا 6 ماه تجویز می کند که این کار به جهت بهبود نهایی و حفظ شکل بینی است.
آموزش چسب زدن بینی
عکس نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل
فیلم نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل
نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار
نحوه چسب زدن بینی هر جراح متفاوت است و هر کس روش خاص خود را دارد. بنابراین حتما هنگامی که برای معاینه به پزشک خود مراجعه می کنید با پزشک خود مشورت کنید و از او بخواهید تا نحوه چسب زدن بینی را به شما آموزش دهد. با این حال اصول کلی چسب زدن بینی یکسان است و طبق مراحلی که گفتیم، می توانید عمل کنید. این مراحل به مختصر شامل تمیز کردن صورت و ضدعفونی کردن با پنبه الکی، برش چسب به قطعات مناسب، قرار دادن چسب در محل مناسب روی بینی و فیکس کردن آن روی بینی است.
نحوه چسب زدن بینی گوشتی
نحوه چسب زدن بینی های گوشتی بعد از عمل بسیار مهم است. چرا که ساختار بینی های گوشتی متفاوت تر از سایر بینی ها بوده و به علت بافت های نرم تر و پوست ضخیم تر، تورم بیشتری بعد از عمل ایجاد می شود. بنابراین نحوه چسب زدن بینی بسیار حائز اهمیت است که هم به تثبیت فرم جدید بینی کمک کرده و هم از بروز برخی عوارض جلوگیری می کند. روش چسب زدن بینی گوشتی همانند روش آموزش داده شده در بالا است. معمولا برای بینی های گوشتی مدت طولانی تری از چسب بینی استفاده می شود.
هر آنچه درباره عمل بینی گوشتی باید بدانید.
نحوه چسب زدن بینی نیمه فانتزی
نحوه چسب زدن بینی نیمه فانتزی نیازمند دقت بالایی است؛ زیرا در بینی های نیمه فانتزی تغییرات قابل توجهی در ساختار بینی ایجاد شده، به همین دلیل باید دقت بالایی در نحوه چسب زدن بینی داشته باشید تا شکل و ساختار جدید بینی حفظ شود. این کار برای تثبیت شکل جدید بینی و کاهش تورم می باشد.
هر آنچه درباره عمل بینی نیمه فانتزی باید بدانید.
نحوه چسب زدن بینی استخوانی
نحوه چسب زدن بینی استخوانی با گوشتی تفاوتی خاصی ندارد. بینی های استخوانی ساختاری استخوانی و پوست نازک تری نسبت به بینی های گوشتی دارند، بنابراین هنگام چسباندن چسب ها روی بینی باید فشار خیلی کمی به بینی وارد کنید. معمولا در بینی های استخوانی مدت کوتاه تری از چسب بینی استفاده می شود؛ چرا که بافت غضروفی و استخوانی سریع تر به حالت طبیعی باز خواهند گشت.
هر آنچه باید درباره عمل بینی استخوانی بدانید.
تعویض چسب بینی
نحوه تعویض چسب بینی و همچنین زمان تعویض چسب بینی از جمله نکاتی است که باید به آن توجه کنید. در هفته های اول بعد از عمل بینی به دلیل اینکه بینی بسیار منعطف و شکل پذیر است، توصیه می شود که در 10 روز اول برای تعویض چسب بینی به پزشک مراجعه کنید و خودتان اقدام نکنید. پس از آموزش نحوه چسب زدن بینی، خودتان این کار را در منزل انجام دهید.
چسب بینی چند روز یکبار عوض شود؟ نکته دیگری که باید مد نظر بگیرید، زمان تعویض چسب بینی است. برای کسانی که پوست نرمالی دارند، یک روز در میان می توانند چسب بینی خود را تعویض کنند. افرادی که پوست چربی دارند، هر روز باید چسب بینی خود را عوض کنند. افرادی که پوست خشکی دارند معمولا هر 3 روز یکبار می توانند چسب بینی خود را تعویض کنند. در صورتی که چسب کثیف بود یا چرب بودن صورت سبب شل شدن چسب شد، باید آن را زودتر عوض کنید.
نکات مهمی که هنگام تعویض چسب بینی باید رعایت کنید:
- در زمان تعویض حتما حواستان باشد که به بینی فشار وارد نکنید و سطح پوست بینی را به خوبی تمیز کنید.
- برای برداشتن چسب بدون فشار وارد کردن، می توانید از بخار حمام استفاده کنید.
- برای برداشتن چسب می توانید از پنس یا موچین استفاده کنید.
- اگر دچار خارش شدید، از خاراندن بینی و کندن چسب با فشار و ناخن اکیدا بپرهیزید.
نتیجه گیری
در این مقاله جامع به بررسی کامل نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل پرداختیم. همانطور که گفتیم چسب زدن بینی بعد از عمل، یکی از عوامل مهم موثر در رسیدن به نتیجه مطلوب است، بنابراین توجه به آن بسیار ضروری است. لذا آشنایی با نحوه چسب زدن بینی به صورت اصولی برای بیماران الزامیست که این آموزش ها را هم به صورت تصویری و هم متنی در اختیارتان قرار دادیم.
اگر بعد از مطالعه این مقاله، سوال یا ابهاماتی در این زمینه دارید، می توانید با مشاورین دکتریتو در تماس باشید و در سریع ترین زمان ممکن، جواب سوالاتتان را دریافت کنید.